Kremlin Sarayı'na İHA'larla kamikaze! Putin'e suikast girişimi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin'deki konutuna yönelik bir drone saldırısı girişiminde bulunulduğu aktarıldı. Saldırı nedeniyle Ukrayna işaret edilirken, Zelenski'den de açıklama geldi.

Kremlin Sarayı, Ukrayna'nın çarşamba gecesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin'deki konutuna yönelik bir drone saldırısı girişiminde bulunduğunu açıkladı.

İKİ DRONE KREMLİN'İ HEDEF ALDI

Kremlin'den yapılan açıklamada, "İki drone Kremlin'i hedef aldı. Radar kontrol sistemlerini kullanan askeri ve özel servisler tarafından zamanında alınan önlemler sonucunda dronelar devre dışı bırakıldı" denildi.

RUSYA MİSİLLEME HAKKINI SAKLI TUTAR

Açıklamada "Rus tarafı uygun gördüğü zaman ve yerde misilleme yapma hakkını saklı tutar. Bu eylemleri, yabancı konukların da katılmasının planlandığı 9 Mayıs geçit töreni olan Zafer Günü arifesinde gerçekleştirilen planlı bir terör eylemi ve Putin'e yönelik bir girişim olarak görüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

PUTİN'E BİR ŞEY OLMADI

Putin'in, saldırıda yaralanmadığı belirtilirken, günlük çalışma programının da değişmediği kaydedildi.

ZELENSKİ'DEN YALANLAMA

Reuters'te yer alan habere göre Ukrayna Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Helsinki'de düzenlediği basın toplantısında Ukrayna'nın Kremlin'e herhangi bir müdahalesini yalanladı ve "Putin'e veya Moskova'ya saldırmıyoruz, kendi bölgemizde savaşıyoruz" dedi.