Kremlin ve Wagner arasında yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı! Moskova'da darbe korkusu

Kremlin ve Wagner arasında yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı! Moskova'da darbe korkusu

Rusya'da darbe girişimi sona erdi. Kremlin ve Wagner anlaştı. Putin'in çağrılarına kulak veren Prigojin ülkeden çıkıyor. İşte anlaşmanın detayları...

Rusya'da Milli Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'a karşı isyan bayrağı açarak darbe teşebbüsünde bulunan paralı asker grubu Wagner, Moskova'ya yürüyüş başlattı. Rostov'daki askeri merkezi dahi ele geçiren grup, Moskova'ya kilometrelerce yol kala Moskova ile anlaştığını duyurdu.

RUSYA'DAKİ DARBE NASIL SON BULDU?

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Wagner lideri Prigojin ile görüştü. Lukaşenko, Prigojin'in "silahlı kişilerin Rusya topraklarındaki hareketini durdurmayı ve gerginliği azaltmak için daha fazla adım atmayı" kabul ettiğini söyledi.

PRİGOJİN'İN AÇIKLAMASIYLA WAGNER GERİ ÇEKİLDİ

Lukaşenko’nun ‘Rusya topraklarında ilerleyişini durdurma’ çağrısının kabul edilmesinin ardından Prigojin, kan dökülme tehdidi nedeniyle Wagner konvoylarına geri çekilme emri verdi. Wagner birlikleri bu açıklamadan sonra geri çekilmeye başladı, yollardaki barikatlar ise kaldırıldı.

KREMLİN VE WAGNER ARASINDAKİ ANLAŞMA

Kremlin ve Wagner arasındaki anlaşmanın detayları da ortaya çıktı. İşte anlaşmadan ayrıntılar...

  • Prigozhin aleyhindeki ceza davası düşürülecek ve Prigozhin'in Belarus'a taşınacak.
  • İsyana katılmayan Wagner savaşçıları Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak.
  • İsyana katılan diğer Wagner savaşçıları yargılanmayacak.

ekran-goruntusu-2023-06-25-095704.png

PRİGOJİN'E BELARUS'A GİTME SÖZÜ

Anlaşma sonrası Kremlin'den "Prigojin'in Belarusa gidebileceğinin garantisi, Rusya Devlet Başkanı'nın sözüdür." açıklaması geldi. Prigojin, Güney Askeri Bölge karargahından ayrıldı.