Kuzey Kore'ye yüksek düzeyli heyet gidiyor

Kuzey Kore'ye yüksek düzeyli heyet gidiyor

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in ABD ile Pyongyang arasında nükleer silahlar konusunda müzakerelerin tartışılması için yarın Kuzey Kore'ye yüksek düzeyli heyetini göndereceği açıklandı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Güney Koreli yüksek düzeyli heyetin ziyareti iki Kore arasında Kış Olimpiyatları ile başlayan yumuşamanın son halkası olarak görülüyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, olimpiyat oyunlarının açılış törenine kız kardeşi Kim Yo-jong’u, kapanış törenine ise Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yong-chol’u göndermişti.

ULUSAL İSTİHBARAT SERVİSİ BAŞKANI DA HEYETTE YER ALIYOR

Kuzey’e gidecek 10 kişilik heyette en üst düzey ulusal güvenlik danışmanı olan Ulusal Güvenlik Ofisi (NOS) Başkanı Chung Eui-yong ile Ulusal İstihbarat Servisi (NIS) Direktörü Suh Hoon bulunuyor.

Moon’un sözcüsü Yoon Young-chan gazetecilere yaptığı açıklamada 'Özel delegeler Kuzey Kore ile ABD arasında Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması için müzakere koşullarını yaratma ve iki Kore arasında ilişkileri geliştirme konularında kapsamlı görüşmeler yapacak' dedi.