Lady Gaga eş başkan oldu

Lady Gaga eş başkan oldu

ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki Sanat ve İnsani Bilimler Komisyonu'nun başına dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga'yı atadı.

ABD Başkanı Joe Biden, şarkıcı Lady Gaga'yı Sanat ve İnsani Bilimler Komisyonu'na eş başkan olarak atadığını duyurdu.

Lady Gaga da Başkan Joe Biden'ın ataması ile bu komisyonda eş başkan olarak çalışmaya başlayacak.

TEK ÜNLÜ İSİM O DEĞİL

Başkana kültür politikaları konusunda danışmanlık yapacak olan komisyona üye olarak atanan tek ünlü isim Gaga değil. Beyaz Saray'a göre komisyon, "sanat ve insani bilimlere ciddi bir bağlılık gösteren önde gelen sanatçılar, akademisyenler ve hayırseverleri" içeren üyelerden oluşuyor.

BİRÇOK ATAMA YAPILDI

Gaga, Biden tarafından komisyona üye olarak atanan tek büyük isim değil: George Clooney, Shonda Rhimes, Kerry Washington, Jennifer Garner, Troy Kotsur ve Jon Batiste de seçildi.

Gaga, American BeautyMilk ve Silver Linings Playbook gibi filmlerin arkasındaki Oscar ödüllü yapımcı Bruce Cohen ile birlikte eş başkan olarak görev yapacak.

Gelenek olduğu üzere, First Lady Jill Biden, onursal başkan olarak görev yapacak.

KOMİSYON UZUN SÜREDİR ATIL DURUMDAYDI

Komisyon, eski Başkan Donald Trump'ın, Virginia Charlottesville'deki ırkçı şiddet olaylarına verdiği tepkiyi protesto etmek amacıyla 2017 yılında kendisini feshetmesinden etmesinden bu yana atıl durumdaydı. 

Biden, Müze ve Kütüphane Hizmetleri Enstitüsü'nün bir parçası olan komisyonun yeniden faaliyete geçmesi için Eylül ayında bir kararname imzaladı.

Öte yandan, Gaga, Biden'ın 2021'deki göreve başlama töreninde milli marşı söylemiş ve daha önce başkan yardımcısı olduğu dönemde üniversite kampüslerinde cinsel saldırıya karşı savunuculuk yapmak için onunla birlikte çalışmıştı.