Lavrov'dan Libya açıklaması

Lavrov'dan Libya açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Roma'da İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio ve Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile 2+2 formatında bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakan Sergey Lavrov, Libya'da çözümün ancak geniş katılımlı ulusal diyalogla mümkün olduğunu ifade etti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya ve İtalya'nın Libya'da çözümün geniş katılımlı ulusal diyalog yoluyla çözülmesi gerektiği konusunda ortak fikirde olduğunu kaydetti.

Ocak ayında Berlin'de yapılan Libya Konferansı'nda alınan kararları uygulama yöntemlerini İtalyan meslektaşlarıyla istişare ettiklerini belirten Lavrov, "Rusya için en önemli husus, tarafların somut adımlar üzerinde mutabakat sağlamaya teşvik edilmesi yoluyla ilerleme sağlanması. Elbette Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) önceliklerine de saygı duyulmalı." dedi.

Lavrov, Libya'ya silah gönderilmesini engellemek için yeni hava ve deniz devriyesinin devreye sokulması yönünde karar alan Avrupa Birliği'nden (AB) buna ilişkin daha somut bilgi beklediklerini dile getirdi.

Roma'daki görüşmeler sırasında AB'nin kararıyla ilgili bilgi aldıklarını ancak daha somut bilgiye ihtiyaçları olduğunu belirten Lavrov, İtalyan meslektaşların bu konuda daha detaylı bilgi sağlama sözü verdiğini ekledi.