Lavrov: 'NATO'nun kırıp döktüklerini AB temizliyor'

Lavrov: 'NATO'nun kırıp döktüklerini AB temizliyor'

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov İngiliz basınına demeç verdi.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov İngiliz televizyonuna verdiği demecinde, "Şu anda Batı sonrası dünya düzeninde olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiliz basınına verdiği demeçte, şu anda çok kutuplu yeni bir dünya düzeninin ortaya çıkmakta olduğunu belirtip Batı'nın bu süreci durdurma ya da yavaşlatmaya yönelik girişimlerinin başarıya ulaşamayacağını söyledi.

"Bunun tarihi bir devir olduğunu söyleyebiliriz" diye ekleyen Lavrov, "Kolektif Batı'nın 500 yıllık hegemonyasından sonra ekonomik, finansal ve siyasal olarak yeni güç noktaları olduğu gerçeğine uyum sağlamak çok kolay değil" ifadelerini kullandı.

'YAPTIRIM VE GÜMRÜK VERGİLERİYLE YAVAŞLATAMAZLAR'

"Ekonomik ve finansal olarak güçlü olan bu ülkeleri kontrol altına alamazsınız. Dünya ticareti ve ekonomisindeki rollerini görmezden gelemezsiniz" diye devam eden Lavrov, yaptırım ve yeni gümrük vergileri gibi adımlarla bu süreci yavaşlatma girişimlerinin başarılı olmasının ihtimal dışı olduğunu vurguladı.

'AB'NİN BİR SEÇİM YAPMASI GEREK'

Lavrov, AB'nin herhangi bir dünya düzeninin asli unsurlarından biri olduğunu belirtip şu ifadeleri kullandı:

"Fakat AB'nin, ABD'ye bağımlı kalmak ile kendi kendine yeten bir topluluk haline gelmek arasında bir seçim yapması gerekiyor."

'NATO'NUN KIRIP DÖKTÜKLERİNİN PARÇALARINI AB TOPLAMAK ZORUNDA KALIYOR'

Ayrıca AB'nin karşı karşıya olduğu göçmen krizine atıfta bulunan Rus Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti:

"NATO Libya'yı bombalayıp bu ülkeyi, yasadışı göçmen dalgalarının içinden geçip Avrupa'ya yöneldiği kara bir deliğe çevirdi. Şimdi de NATO'nun kırıp döktüklerinin parçalarını AB temizliyor."