Lavrov: Suudi Arabistan'ın Suriye muhalefetini birleştirme çabalarını destekleyeceğiz 

Lavrov: Suudi Arabistan'ın Suriye muhalefetini birleştirme çabalarını destekleyeceğiz 

Riyad destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi (HCN) Başkanı Riyad Hicab'ın istifasını barışın temini açısından iyi bir gelişme olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suudi Arabistan'ın Suriye muhalefetini birleştirme çabalarını destekleyeceklerini belirtti.

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Ermeni mevkidaşı Eduard Nalbandyan'la görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "HCN Başkanı Riyad Hicab'ın istifa vakti gelmişti. Suudi Arabistanlı meslektaşlarımızın Suriye muhalefetini birleştirme sürecini takip edenler, bu gelişmeyi öngörmüşlerdi" dedi.

'HİCAB, BM KARARI DEĞİL ESAD'IN İSTİFASI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞTI'

Hicab'ı bizzat tanıdığını ancak Suriyeli muhalifin politikasını desteklemediğini de kaydeden Lavrov, sözlerini şöyle sürdü: "Hicab ile başbakanlık görevi sırasında Suriye'yi terk ettikten hemen sonra çalışmaya başladık. Muhalif güçlere başkanlık etmeye başladı ve kendisiyle birçok kez görüştük. Ancak o, muhalefeti Suriye'de çözümün İncil'i olarak görülen BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına doğru değil, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın istifasına yönelik ültimatomlara yönlendirdi."

Hicab, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenecek Suriye konulu toplantıdan önce görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Suriyeli muhalifler, 22 Kasım'da Riyad’da bir araya geleceklerini duyurmuş ancak Hicab, toplantıya katılmayacağını belirtmişti.