Lenin'in mozolesine zorla girmeye çalışan adam: "Konuşmamız gereken önemli bir konu var"

Lenin'in mozolesine zorla girmeye çalışan adam: "Konuşmamız gereken önemli bir konu var"

Moskova'da Lenin'in mozolesine zorla girmeye çalışan bir şahıs günahlarından arınmak istediğini söyledi.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki meşhur Kızılay Meydan'da SSCB lideri Vladimir Lenin'in mozolesine "konuşmamız gereken önemli bir konu var" diyerek zorla girmeye çalışan kişi, 'günahlarından arınmak istediğini' bu yüzden mozoleye girmeye çalıştığını ifade etti.

Sputnik'in farklı Rus kaynaklarından aktardığı habere göre, 28 yaşında olan ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen adam, sabah erken saatlerde mozoleye zorla girmeye kalkıştı.

ekran-goruntusu-2023-03-12-094526.png

LENİN'E BİR ŞEYLER ANLATMAK İSTEDİ

Emniyet kaynaklarından yapılan açıklamada adamın dengesiz davrandığı ve merhum Sovyet lideriyle 'konuşması gereken önemli bir konu' olduğunu iddia ettiği belirtildi.

GÜNAHLARINDAN ARINMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Kaynağa göre şahıs, 'Vladimir Lenin'in kendisini günahlarından arındırmasını' istiyordu. Ancak şahıs, daha sonra kolluk kuvvetleri tarafından durduruldu ve psikiyatrik değerlendirme için tıbbi görevlilere teslim edildi.

LENİN'İ UYANDIRMAK İSTEDİ

Geçen ay yine bir kişi daha Lenin'in mozolesine zorla girmeye çalışmıştı.
6 Şubat'ta alkollü olduğu belirtilen bir kişi 'Lenin'i uyandırmak' için mozoleye girmeye kalkışmıştı. Gözaltına alınan şahıs, daha sonra Lenin'in naaşını mezardan çalma niyetinde olduğunu söylemişti.