Londra saldırganı El Kaide bağlantılı çıktı

Londra saldırganı El Kaide bağlantılı çıktı

Londra Köprüsü'ndeki teröristin daha önce El Kaide ile saldırı planlamaktan hapis yattığı ve şartlı olarak tahliye edildiği ortaya çıktı.

Britanya'nın başkenti Londra'da kentin merkezinde bulunan Londra Köprüsü'nde iki kişiyi öldüren teröristin isminin Usman Khan olduğu ve daha önce El Kaide'nin planladığı bir saldırıda yer aldığı gerekçesiyle tutuklandığı, kısa süre önce şartlı olarak tahliye edildiği tespit edildi.The Guardian'ın aktardığına göre polis, Khan'ın yetkililer tarafından tanınması ve kendisine takılan elektronik kelepçeye rağmen bu saldırıyı nasıl gerçekleştirdiğini bulmaya çalışıyor. Khan, Londra Borsası'na bombalı saldırı planlayan ve gerçekleştiremeden yakalanan El Kaide üyelerinden biriydi.

SALDIRIYI TEK BAŞINA DÜZENLEDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Yetkililer, Khan'ın terör saldırısının köprünün kuzey ucundaki Fishmongers Salonu'nda başladığını ifade etti. Açıklamaya göre burada Cambridge Üniversitesi'nin düzenlediği bir organizasyon gerçekleştiriliyordu. Khan'ın saldırıyı tek başına düzenlediği düşünülüyor.İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard Genel Müdür Yardımcısı Neil Basu, Londra Köprüsü’nde vurulan bıçaklı saldırganın, üzerinde sahte olduğu ortaya çıkan bir patlayıcı cihaz taşıdığını bildirmişti. Saldırıda iki kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.