MAAS: 'NATO'ya uzun yıllar ihtiyacımız var'

MAAS: 'NATO'ya uzun yıllar ihtiyacımız var'

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiği" yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "NATO'nun beyin ölümünün gerçekleştiği" şeklindeki açıklaması üzerine başlayan tartışma sürüyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "NATO’ya daha uzun yıllar ihtiyacımız var. Yükün dağıtılmasını, uluslararası işbirliğini, çok yanlılığı temsil ediyor" uyarısında bulundu.

Maas, Spiegel Online için konuk yazar olarak kaleme aldığı yazısında, "NATO'yu baltalamamızın bir hata olacağı Almanya için açık seçik ortada. ABD olmadan ne Almanya, ne de Avrupa kendisini etkili şekilde koruyabilecek durumda" dedi.

Bir Avrupa Güvenlik Konseyi kurulması gerektiği görüşünü de tekrarlayan Maas bu konseye İngiltere'nin de dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Maas Avrupa Güvenlik Konseyi'nin "Avrupalıların Avrupa Birliği’nin kurumsal yapısı ve bunun ötesindeki dış politika ve güvenlik politikaları konusundaki çalışmalarını birleştirebilecekleri" bir yer olması gerektiğini savundu.