Maymun çiçeği virüsü için korkutan uyarı... Hangi yaş grubu tehlikede?

Maymun çiçeği virüsü için korkutan uyarı... Hangi yaş grubu tehlikede?

Maymun çiçeği virüsünün farklı ülkelere yayılması endişeleri artırırken, yaş gruplarına ilişkin de dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Maymun çiçeği virüsü son olarak iki ülkede daha görüldü. Dünya genelinde vaka sayısı 400'ü geçerken Arjantin'de de ilk vaka açıklandı. Virüsün en çok görüldüğü yer olan Avrupa olurken İngiltere'de hastalığa yakalananların sayısı 100'ü geçti. Öte yandan Finlandiya ilk vakayı açıklayan bir diğer ülke oldu.

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili DSÖ'den sık sık açıklamalar gelirken, virüsün hangi yaş grubuna etki ettiğine ilişkin de bilgiler dolaşmaya başladı.

42 YAŞ ALTI RİSKLİ GRUP

Uzmanlara göre dünya genelinde 42 yaşın altında olan insan grubu, çiçek hastalığına karşı aşının sona erdirilmesi nedeniyle enfeksiyona en açık olan grup konusumda. Maymun çiçeği, çiçek hastalığına yol açan virüsle oldukça yakından ilişkili. Bu yüzden, çiçek hastalığı aşıları önleyici tedbir olarak kullanılabilmekte. Hastalığa yakalanma durumunda ise ilk 5 gün içinde dahi uygulamadan sonuç alınabiliyor. Çiçek aşısı, tüm çiçek virüslerine karşı çapraz koruma sağlamasıyla biliniyor.