​Melania Trump, Capitol işgalinde sessizliği bozdu!

​Melania Trump, Capitol işgalinde sessizliği bozdu!

First Lady Melania Trump, 5 Aralık 2020'de Gürcistan'ın Valdosta şehrinde düzenlenen bir kampanya mitinginde Başkan Donald Trump'ı tanıttı.

First Lady Melania Trump, geçen hafta ABD başkentini eşinin destekçileri tarafından işgal edilmesi üzerine pazartesi günü sessizliğini bozarak kendisine haksız muamele gördüğünden şikayet etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın büyük bir öfkeli takipçi kalabalığını Kongre'ye yürümeye teşvik ettiği Çarşamba günü patlak veren ulusal krizin ardından First Lady'nin yokluğu dikkatleri çekti.
Mafya Meclisi'ne girdi, ofisleri aradı ve polisle kavga etti.

Melania Trump'ın çirkin sahneler hakkındaki ilk yorumları , Beyaz Saray web sitesinde kendisini “geçen hafta olanlardan hayal kırıklığına uğramış ve cesareti kırılmış” olarak tanımladığı yazım hatası içeren bir açıklamayla geldi .

Fakat görünüşe göre hayal kırıklığı, ABD demokrasisinin yurduna yapılan benzeri görülmemiş bir saldırı için olduğu kadar kendi muamelesiyle de ilgiliydi.
Saldırıları açıklamadan, "Bu trajik olayları çevreleyen müstehcen dedikodular, haksız kişisel saldırılar ve benimle ilgili olmak isteyen ve bir gündemi olan insanlardan yanlış yanıltıcı suçlamalar olması utanç verici buluyorum," diye yazdı saldırıları belirtmeden.

Kargaşada ölen beş kişinin ailesine başsağlığı dileyerek, ölen Trump yanlısı göstericilerin adlarını, çetenin açtığı yaralardan ölen bir polis memuru olan Brian Sicknick'in önünde sıraladı. First Lady, Kasım başkanlık seçimlerinde kocasının Demokrat Joe Biden'a kaybettiği "tutku ve coşku" yu övdü.

Trump'ın sonuçları alt üst etmeye yönelik amansız girişimine değinmedi. "Milletimiz medeni bir şekilde iyileşmeli. Hiç kuşkunuz olmasın, Milletimizin Kongre Binası'nda meydana gelen şiddeti kesinlikle kınıyorum. Şiddet asla kabul edilemez ”diye yazdı.

Trumplar 20 Ocak'ta Biden yemin ettiğinde Beyaz Saray'dan ayrılacak.