Misilleme geldi... İsrail İran'a ait İHA'yı düşürdü

Misilleme geldi... İsrail İran'a ait İHA'yı düşürdü

İsrail ordusu İran'a ait bir İHA'yı düşürdü, Suriye'den fırlatılan füzeler İsrail'in kuzeyinde sirenleri alarma geçirdi.

ESED REJİMİNDEN AÇIKLAMA

Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail jetlerinin sabah erken saatlerde Suriye'deki bazı İran hedeflerine saldırı düzenlediğini açıkladı.Askeri kaynaklara dayandırılan haberde, İsrail'in ülkenin orta kesimlerinde yer alan bir askeri üsse saldırdığı ve hava savunma sisteminin birden fazla uçağı vurduğu iddia edildi.

ABD'NİN KATAR'DAKİ ASKERİ ÜSSÜNDE YÜKSEK ALARM 

Al Arabiya gazetesinin haberine göre, ABD’nin Ortadoğu’da yer alan en büyük askeri üssü olan Katar Al Hudedi Hava Üssü’nde "Körfez savaşından bu yana ilk kez yüksek seviyeli alarm" verildi.

ABD'nin Katar'daki "yüksek seviyeli alarmı" bir F16 savaş uçağının Suriye tarafından vurulup düşürülmesinin ardından geldi.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricus, yaptığı açıklamada, "Bir savaş hilekopterimiz, Suriye'den havalanan bir İran insansız hava aracını (İHA) düşürdü" dedi.

İSRAİL ORDU SÖZCÜSÜ: GERİLİMİ ARTTIRMAK İSTEMİYORUZ 

İsrail'e ait savaş uçağının düşürülmesine ilişkin ülkesinin gerilimi arttırmak istemediğini ancak ağır bedel ödetmeye hazır olduğunu söyleyen Conricus, "Bu, İran'ın saldırgan eylemine karşın savunma çabasıydı. Hava sahamızı, egemenliğimizi ve sivillerimizi koruyoruz." ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA İRAN'DAN GELDİ

İsrail'in Suriye'den topraklarına girmeye çalışan "İran'a ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğü" iddiasına Tahran'dan ilk yanıt geldi.

Tesnim Haber Ajansı'na göre, Suriye-İsrail sınırında İran'a ait İHA'nın İsrail tarafından düşürülmesi iddiaları hakkında konuşan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, "yalancı" olarak nitelendirdiği Tel Aviv yönetiminin hiçbir açıklamasını teyit etmeyeceklerini söyledi. Selami, böyle bir açıklamanın ancak Suriye tarafından yapılması halinde muteber olacağını ifade etti.