Mısır Akdeniz'de askeri tatbikat gerçekleştirmiş

Mısır Akdeniz'de askeri tatbikat gerçekleştirmiş

Mısır Silahlı Kuvvetleri, Akdeniz'de askeri tatbikat gerçekleştirdiklerini açıkladı

Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin Facebook sayfasından yapılan izahta, silahlı güç birliklerinin Akdeniz’de askeri tatbikat gerçekleştirdikleri dile getirildi.

Tatbikata Mısır’a ait Mistral gemilerinden bir tanesinin ve bir denizaltının, ayrı olarak deniz özel kuvvetleri birliklerinin katıldığı kaydedildi.

İzahta, "Her tür donatım ve silah kullanarak kara ve deniz operasyonları esnasında donanmanın çeşitli birimleri arasındaki etkileşim, strateji tasarılama ve özel kuvvetlerin operasyonlarının koordinasyonu üzerinde çalışıldı” ifadelerine yer verildi.

Mısır’ın Akdeniz’deki tatbikatı, bölgede gittikçe tırmanan gerilim ortamında gerçekleşiyor. Mısır ile komşu olan Libya’da Ulusal Uzlaşma Hükümeti (UMH) geçen yılsonu Türkiye'den resmi olarak askeri yardım talebinde bulunmuştu. Libya'ya asker gönderilmesine ait Cumhurbaşkanlığı tezkeresi geçen Perşembe TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'de kabul edilmişti.

Mısır, çoğu Arap ülkesi gibi, Türkiye'nin Libya çatışmasına olası askeri müdahalesine katiyetle itiraz ediyor. Mısırın başkenti bir hayli sefer bu vaziyetin tüm Akdeniz bölgesinde gerilimin tırmanmasına sebep olabileceğini izah etmişti.