Mısır'da sünnet edilen kız çocuğu öldü

Mısır'da sünnet edilen kız çocuğu öldü

Mısır medyasına yansıyan haberlere göre, Nada Abdul-Maksud adındaki kız çocuğu çarşamba günü özel bir klinikte yapılan ameliyatın ardından gerçekleşen komplikasyonlar sonucunda öldü.

Kadında cinsel hazzı engellemek için gerçekleştirilen ameliyat biçimi Mısır'da yasadışı olmasına rağmen özellikle kırsal bölgelerde ve Nil Nehri havzasının güneyinde kalan yerleşim yerlerinde uygulanmaya devam ediyor.

Yerel medyanın aktardığına göre, Mısır'ın güneyindeki idari bölge Asyut'ta Mısırlı savcılar, hatalı gerçekleştirilen kadın sünnetine maruz kalan 12 yaşındaki kız çocuğunun ölümüne neden olduğu öne sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında çocuğun ebeveynleri, dayısı ve ameliyatı gerçekleştiren hekim yer alıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) göre 15 ila 49 yaşlarındaki Mısırlı kadınların yaklaşık yüzde 87'si bu işleme maruz kalıyor.

Kur'an'da böyle bir hüküm olmamasına rağmen, Mısırlıların yarısı uygulamanın kadının namusunu korumanın bir yolu ve İslam'ın gerekliliği olduğuna inanıyor.