Molly Mae Hague doğum lekesini neden aldırdı?

Molly Mae Hague doğum lekesini neden aldırdı?

İngiliz yapımı 'Love Island' (Aşk Adası) programı ile ünlenen Molly Mae Hague, çocukluk fotoğrafını takipçileriyle paylaşırken, kendisiyle ilgili bilinmeyen bir gerçeği gözler önüne serdi.

Molly Mae Hague, YouTube kanalında yaptığı paylaşımda, alnında çilek büyüklüğünde ve şeklinde bir doğum lekesiyle dünyaya geldiğini söyledi.. Okul yıllarında ayrımcılığa ya da alaylara maruz kalma korkusuyla 12-13 yaşlarında o lekeyi aldırdığını anlattı.

"OPERASYONLA ALDIRDI" 
Doğum lekesinin parlak kırmızı renkte olduğunu anlatan 21 yaşındaki TV yıldızı, "Şoke ediciydi" ifadesini kullandı. Daha sonra bu lekeyi operasyonla aldırdığını da sözlerine ekledi.

Molly Mae Hague, "12 ya da 13 yaşlarındaydım. Ortaokula başlamadan önce o lekeyi aldırdım. Annem ve babam, benim o leke yüzünden alay konusu olup olmayacağımı bilmiyorlardı" dedi.

"ALNIMIN ORTASINDAYDI" 
Molly Mae Hague, takipçilerine eğer doğum lekeleri varsa bunlar yüzünden hayatı kendilerine zindan etmemeleri gerektiğini belirtirken, "Kendi doğum lekemi aldırmamın tek sebebi çok belirgin bir yerde, tam alnımda olmasıydı" dedi.

Molly Mae Hague'nin sahip olduğu bu doğum lekesine tıpta 'hemanjiom' adı veriliyor. Nedeni ise kan damarlarının yoğun bir şekilde bir araya gelmesi. Sıklıkla ciltte görülen hemanjiom kan damarı yumağı şeklinde parlak kırmızı bir nodül olarak görülen bir doğum lekesi.

"KIZ BEBEKLERDE DAHA ÇOK GÖRÜLÜYOR" 
En çok yüz, kafa derisi, göğüs veya sırtta görülür. Bazen cilt dışında karaciğerde de bulunabilir. Eğer nefes almaya engel olmuyorsa tedavisi genellikle gerekli değildir. Molly Mae Hague'nin operasyonla aldırdığı bu doğum lekesi kız bebeklerde, erken doğanlarla ya da ikiz, üçüz gibi çoklu doğumlarda daha sıklıkla görüldüğünü ifade etti.


"BİRBİRİMİZİ ÖLDÜRMEYE HAZIRIZ" 
Molly Mae Hague, bir süredir Tommy Fury ile romantik bir ilişki yaşıyor. Hague, karantina sürecini sevgilisiyle birlikte geçirdiğini belirtmişti. Genç yıldız fazlaca birlikte kalma nedeniyle Fury ile sık sık tartışmalar yaşadıklarını da ifade etmişti. Hatta işi "Birbirimizi öldürmeye hazırız" diyecek kadar ileriye gitmişlerdi.