Morales seçimlerde aday olmayacak

Morales seçimlerde aday olmayacak

Evo Morales, sığınmacı olarak geldiği Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki bir kültür merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Bolivya'da yaşanan sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bolivya'da ordunun ve ABD destekli muhalefetin baskısı sonucu istifa eden Evo Morales, "Benim en büyük isteğim Bolivya'ya katkıda bulunmak. Seçimlerde aday olmayacağım ama siyaset yapmaya da hakkım var. Yaşadığım müddetçe bu alanda hizmet edeceğim." dedi.siyaset yapmaya da hakkım var. Yaşadığım müddetçe bu alanda hizmet edeceğim." dedi. Yaşadığım müddetçe bu alanda hizmet edeceğim." dedi.

Bolivya'da hakkında yakalama kararı çıkarılacağına yönelik haberlere ilişkin, "Tutuklanmaktan korkmuyorum." ifadesini kullandı.

İstifa sürecini "darbe" olarak niteleyen Morales, "Kendimize çok güvendik. Seçimlerden iki-üç hafta önce beni arayıp muhalefetin darbe planladığını söylediler, inanmadım çok da önemsemedim. 20 Ekim'den sonraki salı günü (Sağcı muhalif Luis Fernando) Camacho'yu destekleyeceğini söylüyordu, darbeyi planlıyorlardı. Bu, halka karşı yapılmış faşist bir darbedir." ifadelerini kullandı.

Morales, kendi döneminde Bolivya'daki gelişmeleri aktararak, "Bizim suçumuz doğal kaynaklarımızı kurtarmaktı. Önceden özel olan gazı, suyu, millileştirdik. Biz şunu diyoruz; Uluslararası Para Fonu ve yabancı ülkelerin politikaları olmadan bir dünya kurmak mümkün. Bolivya'daki ekonomik büyümenin Güney Amerika'da birinci olduğunu gösterdik. Ne zamana kadar bizi dışardan yönetecekler? Ne zaman biz kendi kendimizi yöneteceğiz?" diye konuştu.

Ülkesinde düzenlenecek devlet başkanlığı seçimlerine ilişkin Morales, "Benim en büyük isteğim Bolivya'ya katkıda bulunmak. Ben, sağlıklı, şeffaf ve özgür bir seçim istiyorum. Seçimlerde aday olmayacağım ama siyaset yapmaya da hakkım var. Yaşadığım müddetçe bu alanda hizmet edeceğim ve devlet başkanı adayına da seçilmesi için yardım edeceğim." ifadelerini kullandı.