Moskova, kuruluş yıl dönümünü kutluyor

Moskova, kuruluş yıl dönümünü kutluyor

Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün ve yarın, 870. kuruluş yıl dönümü nedeniyle 400'ün üzerinde büyük etkinlik gerçekleştirilecek, etkinlikler görkemli bir havai fişek gösterisiyle sona erecek.

Moskova'nın kuruluşunun 870. yıl dönümü kutlamaları bugün başladı.

Kızıl Meydan'da yapılan açılış töreninde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'nın yeniden yapılanmasının kolay iş olmadığını fakat başlaması gerektiğini vurguladı.

Bugün ve yarın düzenlenecek kutlamalar kapsamında 60 konser ve müzik programı yer alacak, ekolojik etkinlikler ve çok sayıda atölye çalışması gerçekleştirilecek, ayrıca Moskova'da 80 müze ve galeri vatandaşlarına ücretsiz olarak kapılarını açacak.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin daha önce kutlamalar sırasında tüm şehir hizmet servislerinin yoğun mesai düzeninde çalışacaklarını, güvenliğin ise 20 bin güvenlik görevlisi tarafından sağlanacağını açıklamıştı.

UZAYDAN KUTLAMA

Moskova ve Moskovalılara tüm dünyadan ve hatta uzaydan kutlamalar geliyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan Rus kozmonotlar Fedor Yurçihin ve Sergey Ryazanskiy, Moskova'nın bu önemli jübilesini kutlayan ilk kişilerin arasında yer aldı.