Müslümanlar pusu kurularak öldürülüyor! Joe Biden'den açıklama geldi

Müslümanlar pusu kurularak öldürülüyor! Joe Biden'den açıklama geldi

ABD'nin New Mexico eyaletinde Müslümanlara yönelik cinayetler tüm hızıyla artıyor.

Euronews'te yer alan habere göre, ABD’nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque şehrinde Müslümanlara yönelik pusu kurularak işlenen cinayetler büyük paniğe yol açıyor.

JOE BIDEN'DEN DAYANIŞMA MESAJI

Gerçekleştirilen saldırılar neticesinde dördüncü Müslüman hayatını kaybetti. Yaşanan cinayetin ardından ABD Başkanı Joe Biden'dan da açıklama geldi. Biden, Müslüman cinayetlerine karşı Müslüman topluluğu ile birlik mesajı verdi.

"ÖFKELİ VE ÜZGÜNÜM"

Biden, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “korkunç cinayetlerden dolayı öfkeli ve üzgün olduğunu” belirtti. Bu tür nefret dolu saldırıların Amerika’da yeri olmadığını ifade eden Biden, güçlü bir şeklide Müslüman topluluğun yanında olduğunu vurguladı.

DIŞİŞLERİ: AYDINLIĞA KAVUŞTURULMASINI BEKLİYORUZ

ABD’deki cinayetlere yönelik Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da "ABD makamlarının olayın tüm boyutlarıyla bir an evvel aydınlığa kavuşturulması için gerekli her türlü soruşturma ve araştırmayı titizlikle yapmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

9 AYDA 4 MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ

Albuquerque Polis Departmanı'ndan Kyle Hartsock, 4 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında, Müslüman toplumu arasında endişeye neden olan cinayetler hakkında bilgi vermiş, şehirde son 9 ayda öldürülen Müslümanların katilinin aynı kişi veya kişiler olabileceğini belirtmişti.