NASA: Çin Ay'ı ele geçirmeye çalışıyor

NASA: Çin Ay'ı ele geçirmeye çalışıyor

ABD uzay ajansı NASA'nın yöneticisi Bill Nelson, Çinli astronotların diğer ulusların uydularını nasıl yok edeceklerini öğrenmekle meşgul olduklarını ve ayı ele geçirmek için çalıştıklarını iddia etti.

ABD'nin uzay ajansı NASA yöneticisi Bill Nelson, Almanya menşeli Bild gazetesine verdiği demeçte, Çin'in "askeri uzay programının" bir parçası olarak Ay'ı "ele geçirmeyi" düşünüyor olabileceğini öne sürdü. Bugün yayınlanan demecinde Nelson, ABD'nin Çin ile yeni bir uzay yarışına girdiğini iddia etti.

Nelson ayrıca 2035'te Pekin'in kendi Ay istasyonunun inşaatını bitirebileceğini ve bir yıl sonra deneylere başlayabileceğini vurguladı. Nelson ayrıca Çin'in Ay'a inmesi konusunda "çok da endişelenilmemesi gerektiğini" söyledi.

Çin'in uzay programının "askeri" bir uzay programı olduğunu iddia eden Nelson, ayın güney kutbu için rekabetin özellikle yoğun olduğunu iddia ederek, gelecekte roket yakıtı üretimi için kullanılabilecek potansiyel su birikintileri olduğunu da öne sürdü.

NASA yöneticisi Nelson ayrıca Çinli astronotların diğer ülkelerin uydularını nasıl yok edeceklerini öğrenmekle meşgul olduğunu iddia etti.