NATO girişimleri sonrası İsveç Meclisi'nde YPG krizi! YPG yanlısı vekil hükümete desteğini çekti

NATO girişimleri sonrası İsveç Meclisi'nde YPG krizi! YPG yanlısı vekil hükümete desteğini çekti

İsveç'te hükümete, Suriye'de varlığını sürdüren terör örgütü YPG'ye destek verme karşılığında destek veren bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh, artık hükümeti desteklemeyeceğini açıkladı.

İsveç'te Başbakan Magdalena Andersson hükümetinin tek oyla güven oylamasını geçmesini sağlayan YPG yanlısı vekil, verdiği o desteğin artık geçerli olmadığını ifade etti ve desteğini geri çekti.

Terör örgütü YPG yanlısı bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh'in tek oyla verdiği destek, 29 Kasım 2021’de parlamentoda yapılan oylamada Sosyal Demokrat Parti’ye iktidar yolunu açılmıştı.


Euronews'te yer alan habere göre İsveç Parlamentosu'nda yapılan oylamada, Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller Partisinin oluşturduğu koalisyon hükümeti için 174 milletvekili karşı, 117 milletvekili lehte oy kullandı. "Hayır" oyu 175'in altında kaldığı için Andersson başkanlığındaki koalisyon hükümeti, parlamentodan güvenoyu aldı.

DESTEK KARŞILIĞINDA YPG İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEKSİNİZ ŞARTI!

YPG yanlısı Kakabaveh, Andersson’un Başbakan seçilmesine vereceği destek karşılığında ise "İsveç’in Suriye’deki Kürt yönetimiyle ilişkileri geliştirmesi" ve "ülkedeki YPG/PYD militanlarının terörist olarak görmemesi" şartını koşmuştu.