Nazilerin 'karşısında duran' Asplund: Benim için ilk değildi

Nazilerin 'karşısında duran' Asplund: Benim için ilk değildi

1 Mayıs günü İsveç'te Nazilerin önünde yumruğunu havaya kaldırarak dikilen aktivist Tess Asplund, Nazilerden korkmadığını söyledi.

Sputnik'in haberine göre İsveç'in Borlänge kentinde 1 Mayıs günü Nazilerin önüne sağ yumruğunu havaya kaldırarak dikilen Tess Asplund, bu eyleminin kendisi için ilk olmadığını ve 26 yıldır aktivist olarak protesto gösterilerinde yer aldığını söyledi.
İsveç’in Borlänge kentinde 1 Mayıs günü Nazi Kuzey Direniş Hareketi mensubu ırkçıların düzenlediği yürüyüşte, Nazilerin önüne sağ yumruğunu havaya kaldırarak dikilen kadının fotoğrafı sosyal medyada hızla yayılmıştı.
İsveç'in başkent Stockholm'de yerel basına konuşan 42 yaşındaki Asplun, eylemin kendisi için yeni olmadığını kaydederek, yıllardır çeşitli protestolarda yer aldığını belirtti.
Asplund, olay anını şu sözlerle anlattı: "Onları gördüğümde, burada olmamaları gerektiğini hissettim. İçlerinden biri bana dik dik baktı. Ben de ona bakışlarımla karşılık verdim. Onlar da, ben de hiçbir şey söylemedik. Ardından polis geldi ve beni uzaklaştırdı."
'ONLARDAN KORKMUYORUM'
Kendisine, pek çoğu şiddet suçu işlemiş aşırı sağcılardan oluşan bu kalabalık grubun önünde durmaktan korkup korkmadığı sorulduğunda, Asplund "Hayır, onlardan korkmuyorum" yanıtını verdi.
Aktivist, İsveç'in Borlänge kentinde 1 Mayıs günü Nazi Kuzey Direniş Hareketi mensubu yaklaşık 300 kişinin yer aldığı kortejin önünde durmuş ve sağ yumruğunu kaldırarak gösteriyi sessizce protesto etmişti.
Eylemi görüntüleyen fotoğrafçı David Lagerlof, bu kareyi Facebook sayfasından paylaşmıştı.