Netanyahu, CNN canlı yayınında çıldırdı: "Sıradaki siz olacaksınız"

Netanyahu, CNN canlı yayınında çıldırdı: "Sıradaki siz olacaksınız"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, CNN International canlı yayınında çileden çıktı. ABD'den yardım isteyen Netenyahu, "Sıradaki siz olacaksınız" diye seslendi.

İsrail Başbakanı Netenyahu, Gazze'ye yönelik abluka sürerken CNN International'da canlı yayına konuk oldu. Netanyahu, yayında sunucunun "Neden sorumluluk almıyorsunuz?" sorusu karşısında adeta deliye dönerek ABD'yi suçladı.

"11 EYLÜL'DEN SONRA BU SORU SORULDU MU?"

Sunucuya tepki gösteren ve ABD'ye suçlamalarda bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bunu birçok kez cevapladım. Bu sorunun savaştan sonra yanıt bulacağını söyledim. İnsanlar zamanında Franklin Roosevelt'e Pearl Harbour'dan sonra bu soruyu sordu mu? George Bush'a 11 Eylül saldırılarından sonra sordu mu?" ifadelerini kullandı.

AVRUPA VE ABD'DEN YARDIM İSTEDİ

İsrail'in savaşı kaybetmesi durumunda kaosun Avrupa ve ABD'ye yayılacağını öne süren ve ABD'den yardım isteyen Netanyahu, "Sıradaki siz olacaksınız" şeklinde konuştu.

"HUKUKA UYGUN SAVAŞIYORUZ"

Netenyahu ayrıca hakkındaki savaş suçlamasına ve sivil ölümlerine dair suçlamalara "İsrail uluslararası hukuka uygun olarak savaşıyor" şeklinde yanıt verdi.