Nürnberg Cemevi seçime gitti

Nürnberg Cemevi seçime gitti

NAKM Cemevi'nin yeni yönetim kadrosunu belirledi

Nürnberg Alevi Kültür Merkezi Cemevi (NAKM Cemevi), 24. Olağan Genel Kurulunu yaparak yeni yönetim kadrosunu belirledi. NAKM Cemevi salonunda yapılan ve yeterli üyenin katılımıyla gerçekleşen olağan genel kurul sonunda Başkanlığa Hüseyin Yıldız ve Başkan Yardımcılığına Ergül Altunkaymak getirildi. Nürnberg AKM Cemevi 24. Dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: 

 Murat Kağan Özel, Filiz Yıldız, İbrahim Altunkaymak (Sekreterya), Niyazi Çelik ve Bilal Çağlı (Muhasebe), Nilüfer Üstün, Gamze Keleş, Fatma Gül (Kollar Koordinatörü) ve Rıza Taşdemir (Bina Sorumlusu)

NAKM Cemevi'nin yeni yönetim kadarosu yaptığı basın açıklamasında, NAKM Cemevinin kurulduğu ilk günden bugüne dair 30 yıldır inançsal, kültürel, sanatsal,bilimsel hizmetlerde bulunan Nürnberg AKM Cemevi, örgütlü ve kurumsal çalışmalarıyla, 600 üyesi ve Nürnberg ve çevresinde 7000 Alevi toplumunu temsil ederek, Nürnberg kentininde en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğu belirtildi. Alevi kimliği ve örgütlenmesinin, siyasi parti, etnik kimlikler ve bayraklar üstü bir kurumsal yapısı olduğu vurguladı.

Seçilen yönetim kadrosu verdiği ilk mesajında "21. Yüzyılda ve günümüz dünyasında insan katliamlarının yaşanmasından, insan biçimindeki canavarlardan, barbarlardan, kokuşmuş beyinlerden cehaleten insanlık adına utanç duyuyoruz. Bizler halkların kardeşliği, savaşların sonlandırıldığı, barışın ve huzurun egemen olduğu bir dünya savunucularıyız " denildi. Tüm demokrat sivil toplum örgütlerinin, dünden daha cok diyaloğun pekişmesine ve ortaklaşa mücadele etmesine yönelik çağrı yaptı. 

İlhan Baba - Nürnberg