O ülkenin genelkurmayından 'savaş' çağrısı: "Beş yıl içinde hazır olmalıyız"

O ülkenin genelkurmayından 'savaş' çağrısı: "Beş yıl içinde hazır olmalıyız"

Avrupa'nın o ülkesinin Genelkurmay Başkanı, "Beş yıl içinde savaşa hazır hale gelmeliyiz" açıklamasında bulundu.

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, ülkesinin beş yıl içinde ‘savaşa hazır hale gelmesi’ gerektiğini ifade etti.

"İLK KEZ OLASI BİR SAVAŞ DIŞARIDAN BİZE DİKTE EDİLİYOR"

Breuer, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, ‘savaşa hazır hale gelmenin’ bir süreç olduğunu belirtti: “Ancak sonsuz zamanımız yok çünkü Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana ilk kez olası bir savaş dışarıdan bize dikte ediliyor. Analistleri takip ettiğimde ve Rusya’dan kaynaklanan askeri tehdit potansiyelini gördüğümde bu bizim için 5 ila 8 yıl hazırlık zamanı anlamına geliyor.”

ekran-goruntusu-2024-02-11-111203.png

"ALMANYA 5 YIL İÇİNDE SAVAŞA HAZIR HALE GELMELİ"

Bunun o zaman savaşın çıkacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Breuer, “Ancak bu mümkün ve ben bir asker olduğum için beş yıl içinde savaşa hazır hale gelmemiz gerektiğini söylüyorum” dedi.

ALMANYA'DAN ASKERİYEYE 100 MİLYAR AVROLUK YATIRIM

Almanya, Rusya - Ukrayna Savaşı sonrası savunma harcamalarını büyük ölçüde artırma kararı almış ve gelişmiş silah sistemleri satın almak, ülkenin silahlı kuvvetlerini modernize etmek için 100 milyar avroluk özel bir fon oluşturmuştu.

Hükümet, ABD yapımı F-35 savaş uçakları, Chinook nakliye helikopterleri ve İsrail yapımı Arrow-3 füze savunma sistemi alımı da dahil olmak üzere çok sayıda sözleşme imzalamıştı.