Öfkeli kadınlar kız çocuğu için adalet binasını yaktı

Öfkeli kadınlar kız çocuğu için adalet binasını yaktı

Arjantin’in Mendoza şehrinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan 14 yaşındaki Florencia Romano için polisten yardım istenmesine rağmen kurtarılamaması kadınları sinirlendirdi.

Arjantin’in Mendoza şehrinde kaybolduktan günler sonra cansız bedeni bulunan 14 yaşındaki Florencia Romano için polisten yardım istenmesine rağmen kurtarılamaması kadınları öfkelendirdi. Kadınlar, "Florencia için adalet" diyerek adalet binasını yaktılar.

Arjantin'de 33 yaşındaki Pablo Ramon Arancibia tarafından cinsel saldırıya uğrayıp öldürüldüğü iddia edilen Florencia Romano için kadınlar ülkenin birçok noktasında eylem düzenledi. Arjantin basınında, Romano’nun çığlıklarını duyan bir kişinin 911’i aramasına rağmen polisin kız çocuğunu kurtarmadığı vurgulandı. Mendoza şehrinde, polisi kadın cinayetlerine kayıtsız kalmakla suçlayan çoğu kadın yüzlerce eylemci, yürüyüş düzenledi ve ardından "Kadınlar için adalet" sloganlarıyla şehirdeki adalet binasını ateşe verdi.

y.jpg

Romano’nun cansız bedeninde inceleme yapan ekipler, çocuğun cinsel saldırıya direndiğini ardından boğazının kesilerek cesedinin ateşe verildiği saptanmıştı.