Öldükten 1 saat 10 dakika sonra yeniden dirildi

Öldükten 1 saat 10 dakika sonra yeniden dirildi

San Diegolu bir adam öldükten 70 dakika sonra hayata tekrar döndü. Hayatını kurtarmak için 70 dakika boyunca kalp masajı yapan torunu, acil müdahale ekipleri ve hastane personeli tarafından hayata döndürüldü.

David Mills adlı 67 yaşındaki adam, Güney Kaliforniya'daki evinde kalp krizi geçirdikten sonra yüzde 1'den daha düşük bir ihtimali gerçekleştirip hayatta kalmayı başardı.

DOKTORLAR ŞAŞKINA DÖNDÜ

Doktorlar adamın ölümden dönmesi karşısında şaşkına döndü. Kalp krizi geçirerek 70 dakika boyunca cansız kalan adam için 25 yaşındaki torunu devreye girerek, 911 görevlileri ve hastane personeliyle birlikte onu hayata döndürmek için bir saatten fazla uğraştı.

Mills'in eşi Georgia Mills, Fox5'e "Hemşiresi şöyle diyordu... 'Aman Tanrım buradasınız, ben de tam sizi arayacaktım, gözünü açtı'" diye konuştu.

İki oda yandaki yoğun bakım doktoru odadan çıktı ve 'Ne dedin sen?' dedi.

Dr. Andrew Fischer, Mills'in tamamen iyileşmesinin büyük ölçüde torununun hızlı müdahalesi sayesinde olduğunu Fox5'e söyledi.

ekran-goruntusu-2023-06-28-113648.png

KALP MASAJI CAN KURTARDI

"Kalp masajına hemen başlamak hayati önem taşıyor çünkü beyin kalıcı hasar oluşmadan önce sadece 4 ila 6 dakika oksijensiz kalabiliyor" diye açıkladı.

Çoğu zaman görgü tanıkları sağlık görevlilerinin gelmesini bekler ve bu da çok geç olabilir. Kalp durması yaşayan kişilerin kanlarında hâlâ oksijen kalıntısı vardır ve elle yapılan kalp masajı, yardım gelene kadar bu kanın dolaşımda kalmasını sağlayabilir.

San Diego County Şerif Departmanı Yardımcıları, 911 çağrısından sonra 5 dakika içinde olay yerine ulaşarak, Vista İtfaiyesi'nden acil yardım çalışanları ve sağlık görevlileri gelene kadar kalp masajını devraldı.

GELECEĞE UMUTLA BAKIYOR

Fox 5'e konuşan Dr. Fischer, "67 yaşında ve emekli olan David'e hastane içinde ve dışında toplam 70 dakika kalp masajı yapıldığını, oysa ortalama kalp masajı süresinin yaklaşık 25 ila 30 dakika olduğunu" söyledi.

Tıbbi veriler, yaklaşık 45 dakika ve kesinlikle 60 dakikadan sonra hayatta kalma ve olumlu nörolojik sonuç şansının yüzde 1'den az olduğunu gösteriyor. David'in hayatta kalması ve tamamen iyileşmesi bu yüzden çok şaşırtıcı.

Fox5'e konuşan Mills, artık kendisini her geçen gün daha güçlü hissettiğini ve geleceğe umutla baktığını söyledi.