ÖSO komutanları Ankara'da

ÖSO komutanları Ankara'da

Türkiye gazetesi manşetten duyurduğu haberde, Suriye'de yapılacak operasyon için ÖSO komutanlarının Ankara'ya geldiğini açıkladı. Gazeteye göre, operasyon iki ana koldan ve 35 bin kişilik ordu ile gerçekleştirilecek.

Habere göre, Ankara’ya çağrılan Suriye Millî Ordusu komutanlarına cephe-grup koordinasyonu ve yürütülecek operasyona dair taktik-strateji hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Tel Rifat, Menbiç, Ayn İsa, Tel Temir cephelerinde görev yapacak askerlerin lokasyon ve sayıları belirlendi.

Menbiç, Tel Rifat, Tel Temir, Ayn İsa gibi PKK/YPG kontrölünde olan bölgelere yapılacak operasyonda muhaliflerin Afrin, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı gibi operasyonlarına katılan tecrübeli askerleri kritik noktalarda görevlendirilecek. Suriyeli askerlere Irak ve Suriye’de görev yapan komando birlikleri de destek verecek.

Yılmaz Bilgen imzasıyla Türkiye gazetesinde yayınlanan habere göre, hazırlıkları devam eden operasyon öncesi PKK ve destekçilerinin hareketlerini havadan ve karadan yakın takibe alındı. Tel Rifat merkez ve çevresi ile birlikte Menbiç, Ayn İsa ve Tel Temir’de kazılan tüneller, lojistik merkezler, aktarma noktaları, kamp ve haberleşme sistemleri tespit edildi.

Haberde, "Irak sınırından başlayarak 470 kilometrelik işgal koridoru 24 saatlik kesintisiz gözlem altına alınırken sınırın 25-30 kilometre derinliklerinde yer alan Set Tişrin, Ebu Galgal, Menbiç ve Tel Temir koridoru da SİHA’lar tarafından yakından izlenmeye başlandı. Bölgede bulunan halk, PKK’nın muhtemel tuzaklarına, canlı kalkan girişimleri ve kara propagandasına karşı havadan atılan bildiriler ve saha irtibatları ile uyarıldı" ifadesi yer aldı.

'Ayn el-Arap (Kobani) özel gündem'
Haberde, Kobani'nin operasyon kapsamında öncelikli madde olduğu belirtildi. "PKK’nın Kamışlı-Menbiç-Kobani hattını kesme ve Resülayn ile Tel Abyat’ın Fırat Kalkanı bölgeleri ile doğrudan bağlantısını sağlama adına Ayn el-Arap’ın da özgürleştirilmesi gerektiği vurgulandı" denilen habere göre, "Türk ve Suriye tarafı, operasyon esnasında Menbiç, Tel Rifat ve Ayn İsa’ya yakın bölgelerden gelecek terörist, silah ve cephane yardım hattı kadar Irak-Suriye sınırının da önemine dikkat çekti. Sincar-Kandil koridorundan yapılan sevkiyatların engellenmesi gerektiği belirtildi."