Perde aralandı: Cinsel taciz sinemadan sonra moda dünyasında

Perde aralandı: Cinsel taciz sinemadan sonra moda dünyasında

Hollywood'un ardından moda dünyası da gücü elinde bulunduranların cinsel saldırıda bulunması 'geleneğiyle' hesaplaşıyor. İki ünlü moda fotoğrafçısı 28 model erkek suçlamada bulundu.

Hollywood'un ardından moda dünyası da gücü elinde bulunduranların cinsel saldırıda bulunması 'geleneğiyle' hesaplaşma evresine geçti. En ünlü moda fotoğrafçılarından Bruce Weber hakkında 15, Mario Testino hakkında 13 erkek model cinsel taciz suçlamasında bulundu.

Hollywood'un en ünlü yapımcılarından Harvey Weinstein'ın  en ünlü aktrisler dahil sektör çapında sistematik cinsel saldırılarda bulunduğu ve bunun her türlü yöntemle örtbas edildiğinin yıllar sonra bazı itiraflarla ortaya çıkmasının ardından moda dünyası üzerindeki sessizlik perdesi de kalkıyor.

​ŞÖHRETİN BEDELİ Mİ?

Sputnik’te yer alan habere göre, moda dünyasında modellerin cinsel açıdan tahrik edici görünmelerinin sağlanılmasına çalışılırken cinsel istismara uğramalarının 'gelenek' kabul edildiğini, buna modellerin 'şöhret için ödemesi gereken bedel' gözüyle bakıldığını aktaran New York Times gazetesi, artık durumun değiştiğini belirtti. Zira dünyaca ünlü iki moda fotoğrafçısı, çok sayıda erkek modelin cinsel taciz suçlamalarının hedefinde.

​KLEIN İÇİN ÇEKEN WEBER'E AĞIR İTHAMLAR

Calvin Klein ve Abercrombie & Fitch gibi moda devleri için yaptığı çekimlerle tanınan Bruce Weber'in erkek modelleri gerekli gereksiz çırılçıplak soyundurduğu, beden hareketleri yaptırdığı ve ellerini bedenlerinin üzerine koyup olur olmaz dolaştırdığı belirtildi. Hatta parmaklarını modellerin ağızlarının içine soktuğu, modellerin cinsel organlarını avuçladığı da suçlamalar arasında.

Model Robyn Sinclair ''Hiçbir zaman seks ya da benzeri şeyler yapmadık ama bu çok şey olmadığı anlamına gelmiyor. Çok fazla dokunma, çok fazla taciz vardı'' dedi.

KRALİYET FOTOĞRAFÇISI TESTINO'YA DA...

İngiliz kraliyet ailesinin ve Vogue dergisinin gözde fotoğrafçısı Mario Testino hakkında da asistanları ve modelleri dahil 13 erkek, cinsel organlarını elleyip karşılarında mastürbasyon yaptığı suçlamalarında bulundu.

YALANLAMA VE GÖZYAŞI

Weber ile Testino'nun avukatları, suçlamaları yalanlama ve çoğu ünlü olan bu modellerin güvenilirliğini sorgulama yoluna gitti. İki erkek model Mark Ricketson ve Jason Boyce ise avukat eşliğinde bir basın toplantısıyla Weber'e yönelttikleri suçlamaları açıklarken zaman gözyaşlarını tutamadı. Vogue dergisi Weber ve Testino ile çalışmaya son verdiğini açıkladı.