Peskov: Kürt güçler, Türkiye sınırından çekilmezse TSK'yla teke tek kalacaklar

Peskov: Kürt güçler, Türkiye sınırından çekilmezse TSK'yla teke tek kalacaklar

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kürt güçlerin, Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafından çekilmemeleri halinde, Türk güçleri ile teke tek kalacakları ve ne Rus ne de Suriye kuvvetlerinin onları ayıracağı uyarısında bulundu.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya ile Türkiye'nin 22 Ekim'de Soçi'de vardıkları mutabakat kapsamında, Suriye-Türkiye sınırının Suriye tarafındaki ‘Kürt güçlerin konuşlu oldukları yerlerden çekilip ülkenin derinliklerine doğru ilerlemesi hususunda itinalı bir çalışma yürütülmekte olduğunu’ belirtti. Ancak söz konusu sürecin ilk aşamalarında birtakım pürüzler yaşanabileceğini de kaydetti.

Peskov, "Kürtlerin temsilcileri ile birtakım temaslar sürdürülüyor, biliyorsunuz ki (Kürt güçler tarafından) varılmış olan mutabakatı destekledikleri ve buna uymaya niyetli olduklarına dair bir açıklama yapıldı" diye devam etti.

Peskov ayrıca, "Kendileri ile kontak kurup uyarılarımızı yaptık, yine uyarıyoruz. Çok sancılı ve çetrefilli bir süreci yürütüyoruz. Bazı aksamalar ve zorluklar yaşanabilir bunu göz ardı etmiyoruz. Ancak her şeyin geceden sabaha düzelmesini ve normalleşmesini de beklememeliyiz. Bu sancılı süreci sahada yürütüyoruz. Türkiye ve Rusya anlaştığı üzere Soçi mutabaklatı sorunsuz uygulanacaktır" dedi.