Pinera yeni döneme başlamak için bakanların istifasını istedi

Pinera yeni döneme başlamak için bakanların istifasını istedi

Şili’de metro ücretlerine yapılan zam ile başlayan olaylar devam ederken Devlet Başkanı Pinera halkın taleplerini karşılayacak yeni bir kabine kurmak için bakanları istifaya davet etti.

Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Devlet Başkanlığı Sarayı La Moneda'da düzenlediği basın toplantısında, daha önce açıkladığı ekonomik yardım paketine işaret ederek, halkın taleplerini ve vermek istediği mesajı ciddiyetle dikkate aldığını söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Pinera, "Yeni bir döneme başlamak ve yeni talepleri karşılayacak yeni bir kabine kurabilmek için bütün bakanlardan istifa etmelerini istedim." dedi.

Sebastian Pinera, ülkede şiddet olaylarının baş göstermesinin ardından bazı bölgelerde ilan edilen ve güvenliğin askere devredilmesini kapsayan "acil durumun" kaldırılmasına ilişkin olarak da "Eğer içinde bulunduğumuz durum uygun olursa, Şili halkının istediği ve hak ettiği üzere pazar günü (yerel saat ile) 00:00 itibarıyla ilan edildiği bütün bölgelerden acil durumun kaldırılmasını isteyeceğim" dedi.

Pinera, su kullanımı ve otoban ücretlerinde indirime gidileceğini de sözlerine ekledi.