Pulitzer ödüllerini kazananlar açıklandı

Pulitzer ödüllerini kazananlar açıklandı

Dünyanın en önemli gazetecilik ödülleri arasında gösterilen Pulitzer'i kazananlar belirlendi. Ödüllerin 100. yılında İstanbul Photo Awards'ta tekil fotoğraf dalında ödül kazanan Ponomarev, haber fotoğrafı dalında yılın en iyisi seçildi.

Dünyanın en iyi önemli gazetecilik ve haber ödülleri arasında gösterilen Pulitzer'e layık görülenler açıklandı.
New York'ta bulunan Columbia Üniversitesi'ndeki Pulitzer Salonu'nda yapılan toplantıda açıklanan yılın en iyileri arasına İstanbul Photo Awards'ta tekil fotoğraf dalında ödül kazanan Sergey Ponomarev da girdi. Suriye'de yaşanan savaştan kaçan ve Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin Ege Denizi'nde karşılaştıkları dramı anlatan fotoğraflarıyla İstanbul Photo Awards'ta ödülün sahibi olan New York Times'ın serbest fotoğrafçısı Ponomarev, aynı fotoğrafla Pulitzer ödülünü de kazanarak, yıla damgasını vurmuş oldu.
Bu yıl 100. yılını kutlayan Pulitzer'de habercilik ödülüne Los Angeles Times, araştırmacı gazetecilik ödülüne Tampa Bay Times'tan Leonora LaPeter Anton ve Anthony Cormier ile Sarasota Herald Tribune'den Michael Braga layık görüldü.
Kamu hizmeti dalında AP'nin ilk sırayı aldığı Pulitzer'de ulusal gazetecilik kategorisinde Washington Post ekibi, uluslararası alanda ise New York Times'tan Alissia Rubin Afgan kadınların yaşadığı zorlukları anlattığı haberiyle birinci seçildi.
Törenin ardından konuşan Pulitzer ödülleri yöneticisi Mike Pride, Pulitzer'in ABD'de çıkan haber, fotoğraf, yazı dizisi ve edebiyat ürünlerini ödüllendirmeye devam edeceğini belirterek, ''Pulitzer kurulduğundan beri, 100 yıldır, ulusal düzeyde gazetecilik alanındaki önemli çalışmaları ödüllendiriyor ve önümüzdeki dönemde de bunu sürdürmeye devam edecek.'' dedi.
Pulitzer'in uluslararası çalışmaları ödüllendirip ödüllerdirmeyeceğine ilişkin soru üzerine de Pride, ''(Olmaz) diyemem ancak şu an için Pulitzer Komisyonu'nun bu yönde bir kararı yok. Biz ABD'de çıkan, yayınlanan çalışmaları değerlendiriyoruz. Uluslararası alana çıkmak birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. Bize bununla ilgili yoğun teklifler geliyor ve biliyoruz ki ABD dışında, başka dillerde de çok iyi çalışmalar yapılıyor ancak biz sadece ulusal çalışmaları değerlendirmeye devam edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu.
BU YILIN PULİTZER KAZANANLARI
Editöryal karikatür: Sacramento Bee'den Jack Ohmann

Flaş haber fotoğrafı: The New York Times’tan Mauricio Lima, Sergey Ponomarev, Tyler Hicks ve Daniel Etter

Hikaye fotoğrafı: The Boston Globe'dan Jessica Rinaldi
Kamu hizmeti: AP
Flaş haber: Los Angeles Times
Araştırmacı gazetecilik: Tampa Bay Times'tan Leonora LaPeter Anton ve Anthony Cormier, Sarasota Herald Tribune'den Michael Braga
Açıklayıcı gazetecilik: ProPublica'dan T. Christian Miller ve The Marshall Project'ten Ken Armstrong
Yerel gazetecilik: Tampa Bay Times'tan Michael LaForgia, Cara Fitzpatrick ve Lisa Gartner
Ulusal gazetecilik: The Washington Post ekibi
Uluslararası gazetecilik: New York Times'tan Alissa Rubin
Analiz haber: The New Yorker'dan Kathryn Schulz
Yorum: The Boston Globe'dan Farah Stockman
Eleştiri: The New Yorker'dan Emily Nussbaum
Editöryal yazı: Sun Newspaper'dan John Hackworth
Roman: The Sympathizer, (Viet Thanh Nguyen)
Drama: Hamilton, (Lin-Manuel Miranda)
Tarih:  Custer's Trials: A Life on the Frontier of a New America, (T.J. Stiles)