Pulitzer ödüllü fotoğrafçı Danish Siddiqui'yi öldürdüler

Pulitzer ödüllü fotoğrafçı Danish Siddiqui'yi öldürdüler

Reuters için çalışan Hindistanlı foto muhabiri Danish Siddiqui, Afgan Özel Kuvvetleri'nin operasyonunu takip ederken Taliban güçleri tarafından öldürüldüğü aktarıldı.

Pulitzer ödüllü Hindistanlı foto muhabiri Danish Siddiqui, dün gece Afganistan'ın Kandahar kentinde haber takibi sırasında öldürüldü. Reuters haber ajansı için çalışan Siddiqui, Afgan Özel Kuvvetleri ile birlikteydi ve Taliban'a karşı operasyonları takip ediyordu. Reuters'ten alınan bilgilere göre, Afgan özel kuvvetleri, Siddiqui ile birlikte üst düzey bir Afgan subayı da öldürüldü. Reuters Başkanı Michael Friedenberg ve Genel Yayın Yönetmeni Alessandra Galloni tarafından yapılan açıklamada, "Danish Siddiqui seçkin bir gazeteci, sadık bir eş ve baba ve çok sevilen bir meslektaştı" denildi.

Danish Siddiqui, Rohingya mülteci krizi üzerine yaptığı çalışmayla 2018'de Pulitzer Ödülü'ne layık görülmüştü. Siddiqui, üç gün önce bir dizi tweet atarak, "seyahat ettiği aracın hedef alındığını" söylemiş ve "güvende olduğu için şanslı hissettiğini" yazmıştı.