Putin, Pegasus uçağının vurulması emrini vermiş!

Putin, Pegasus uçağının vurulması emrini vermiş!

2014'te Soçi'ye kaçırılmak istenen uçak için "Vurun" talimatı verilmiş. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. Türkiye’yi de yakından ilgilendiren gerçek bir uçak ile ilgili… Üstelik Türk menşeli bir firma.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi adını taşıyan yeni bir belgesel filmde, 2014 yılında içinde bomba bulunduğu ve Soçi Kış Olimpiyatları’nın açılış törenini hedef aldığı bildirilen Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesi emrini verdiğini söyledi.

DETAY VERDİ

Rusya’da sosyal medyada yayınlanan iki saatlik belgesel filmde Putin, Soçi Kış Olimpiyatları açılışından kısa bir süre önce kendisine, Ukrayna’dan Türkiye’ye giden bir yolcu uçağının kaçırıldığının söylendiğini, bu ihbarın daha sonra yanlış alarm olduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Reuters’ın haberine göre belgeselde Putin, gazeteci Andrey Kondraşov’a açıklamasında 7 Şubat 2014’te Soçi Olimpiyatları’nın güvenliğinden sorumlu yetkililerden telefon geldiğini belirtip “Bana, Ukrayna’dan İstanbul’a gitmekte olan bir uçağın kaçırıldığı, hava korsanının Soçi’ye inmek istediği söylendi” dedi.