Putin: 'Sesten hızlı silahımız var. ABD'nin önüne geçtik'

Putin: 'Sesten hızlı silahımız var. ABD'nin önüne geçtik'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Stratejik denge konusunda tarihte ilk kez benzersiz bir durumun yaşandığını belirterek, ''Rusya ilk kez son silah geliştirmede ABD'nin önüne geçti'' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanlığı'nın genişletilmiş yönetim kurulu toplantısına ülkenin savunma sanayii ve güvenlik meseleleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Putin, daha önce Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerinde INF Antlaşması ile yasaklanan kısa ve orta menzilli füze konuşlandırılması konusunda ABD'nin eylemlerinin takip edilmesi gerektiğini belirtti. Putin konuşmasında, ''INF'de yasaklanan sınıftaki Amerikan füzelerinin başta Avrupa ve Asya-Pasifik olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerine dağıtımını yakından takip etmek zorundayız. Bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak, potansiyel askeri tehditleri analiz etmeli ve alınacak önlemleri belirlemeliyiz.'' ifadelerini kullandı.

"AMERİKA’YI GEÇTİK"

Deniz platformlarından fırlatılan hipersonik Zirkon füzesinin, kara tabanlı versiyonunu geliştirmek için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Putin diğer büyük projelerle ilgili çalışmaları şöyle sıraladı;

''Sarmat gelişmiş verimli kıtalararası balistik füze, kara ve deniz tabanlı versiyonlarıyla Zirkon hipersonik füze, Poseidon kıtalararası insansız deniz denizaltı, Burevestnik küresel menzilli nükleer güçlü seyir füzesi ve diğer sistemler üzerindeki çalışmalarımız plana göre ilerliyor.''

Stratejik denge konusunda tarihte ilk kez benzersiz bir durumun yaşandığını belirten Putin, ''Rusya ilk kez son silah geliştirmede ABD'nin önüne geçti.'' dedi.