Putin, Wagner'in darbe girişiminin ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı

Putin, Wagner'in darbe girişiminin ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı askerler grubu Wagner'in darbe girişiminin ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Rus lider Putin, Moskova yönetimine karşı çıkan isyanın ardından ilk kez ulusa seslendi. Ulusa sesleniş konuşması yapan Vladimir Putin'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"SİLAHLI BİR İSYAN BASTIRILDI"

"Ülkeye ihanet eden isyanın organizatörleri, yanlarında olanlara da ihanet ettiler. İsyancıların önünde duran tüm askeri personele ve istihbarat görevlilerine teşekkür ediyorum. Silahlı bir isyan bastırıldı. Birileri Rus askerlerinin birbirlerine ateş etmesini istedi."

WAGNER'E 3 YOL SUNULDU

Putin ayrıca, Wagner savaşçılarının Rus Savunma Bakanlığı ile sözleşme yapmalarını, ya istifa etmelerini ya da Belarus'a gitmelerini önerdi.

Putin şöyle konuştu:

"KİEV'İN İSTEDİĞİ BUYDU"

"Wagner askerlerinin yaptıklarının sonuçlarını düşünmesi için silah kullanmadık. Ya orduya katılırlar, ya Belarusa giderler ya da evlerine dönerler. Rusya’da iç karışıklık çıkarılmasına yönelik her eylem başarısızlığa mahkumdur. İsyancılar askerlerin birbirlerini öldürmesini istediler, Kiev’in istediği de buydu.

"WAGNER KOMUTANLARINA TEŞEKKÜR EDERİM"

Kan dökülmesini önleyen Wagner komutanlarına teşekkür ederim, Belarus'a gitmek isteyen savaşçılarına sözümü tutacağım."