Putin’den 35 yaş küçük sevgilisine maaş torpili

Putin’den 35 yaş küçük sevgilisine maaş torpili

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisinden 35 yaş küçük sevgilisi eski jimnastikçi Alina Kabaeva'nın bir yılda 7.5 milyon sterlinden (yaklaşık 80 milyon TL) fazla kazandığı öğrenildi.

Özel hayatı ve ailesiyle ilgili detayları gizli tutmasıyla bilinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Putin’in kendisinden 35 yaş küçük sevgilisi eski jimnastikçi Alina Kabaeva’nın medya şirketinin patronu olarak yılda 7.5 milyon sterlinden (yaklaşık 80 milyon TL) fazla kazandığını söylendi. Sızan Federal Vergi Servisi veri tabanına göre, eski sporcunun Ulusal Medya Grubu’ndaki resmi geliri 785.4 milyon ruble (7.78 milyon sterlin) olarak tespit edildi.


Rusya’da ortalama maaşın yılda 5.867 sterlin (yaklaşık 62 bin 500 TL) olduğu ifade edilirken, Kremlin, ilk olarak 2008’de bir gazetede Putin ile Alina arasında gizli bir ilişki olduğu iddialarını reddetmişti. Putin’in eski jimnastikçi sevgilisinin doğum yaptığı öne sürülmüş, 2018’den bu yana kamuoyu önüne çıkmayan Alina Kabayeva’nın bu nedenle ortadan kaybolduğu biliniyor.