Putin'e ajan yetiştiren isim konuştu: Prigozhin hayatta, intikamını planlıyor

Putin'e ajan yetiştiren isim konuştu: Prigozhin hayatta, intikamını planlıyor

Wagner lideri Prigozhin ve ekip arkadaşlarının düşen uçakta hayatını kaybetmesi dünya gündemindeki yerini korurken, Kremlin'e ajan yetiştiren üniversitede çalışmış eski profesörün açıklamaları kısa sürede yankı uyandırdı.

Rus yetkililer, 23 Ağustos günü tam da Putin'in memleketinin üzerindeyken uçağı düşen Wagner lideri Yevgeny Prigozhin'in hayatını kaybettiği 4 gün sonra kesinleştirdi. Genetik testlerin sonuçlandırıldığını belirten Komite'nin açıklamasında, "Sonuçlara göre, ölen 10 kişinin kimlikleri belirlendi. Bunlar, uçuş manifestosunda yayımlanan listede yer alan kişilerle uyuşmaktadır" ifadeleri yer aldı. Kremlin, kazadan sorumlu olduğuna dair iddiaları reddediyor. 

'PRİGOJİN HAYATTA'
Resmi makamların bu açıklamalarının yanı sıra kaza gününden beri ortaya birçok komple teorisi de atıldı. Bunlardan sonuncusu Moskova'ya ajan yetiştirilen okullardan birinde görev yapmış olan bir Dr Solovey'den geldi. Solovey geçmiş yıllarda Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde (MGIMO) görev yaptı.

Solovey,Rus yetkilileri Prigozhin'in DNA'sının Tver bölgesindeki kaza mahallinde bulunması konusunda yalan söylemekle suçladı. Prigozhin'in her zaman başka uçaklara dublörlerlerini yerleştirdiğini belirten Solovey, Wagner liderinin hayatta olduğunu öne sürdü.

ABD istihbaratının uçağın içeriden patlatıldığı konusunda yanıldığını aktaran Solovey, özel jetin füzeyle düşürüldüğünü ve emri bizzat Putin'in verdiğini düşünüyor. Putin'in de bunun farkında olduğunu ve Prigozhin'in ölmediğini bildiğini söyleyen Solovey, 'Ruslara inanıyorsanız ben daha ne söyleyeyim' dedi.

YIL SONUNA KADAR KENDİNİ GÖSTERECEK
Dün saat 17:30 civarında gerçekleşen Prigozhin'in defin törenine de değinen Solovey, Wagner liderinin intikam almak için çalışmalara başladığını, yıl sonuna kadar kendisini göstereceğini öne sürdü ve cenaze töreninin sahte olduğunu bildirdi. Prigozhin'in 1,6 milyar euroluk bir kaynağa erişiminin olduğunu hatırlatan Solovey, bunun bir intikam planlamak için yeterli bir miktar olduğunu söyledi. 

Dün öğle saatlerinde düşen uçakta bulunan ve Wagner grubunun lojistiğinden sorumlu Valeriy Chekalov için de cenaze töreni düzenledi. Başlarda Prigozhin sanılan Chekalov için dünya medyası 'Üst düzey bir Wagner üyesi defnediliyor' başlığını kullandı.

PASAPORTLAR TEKRAR GÜNDEME GELDİ

Solovey, uzun süredir Kremlin'in içinden bilgi sahibi olduğunu iddia ediyor ve sık sık Putin'in ciddi şekilde hasta olduğunu iddia ediyor. Solovey'in iddialarına göre Rus lider sıklıkla dublör kullanıyor. Öte yandan Haziran ayındaki isyan girişimi sonrası evi aranan Prigozhin'in birçok kılık değiştirme aparatı ve sahte pasaportları olduğu ortaya çıktı.

Bu pasaportlardan birinde Prigozhin Sudan Savunma Bakanlığı çalışanı olarak gözükürken bir diğerinde Abu Dabi'de çalışan diplomat yardımcısı olarak gösteriyordu. Bununla birlikte aynı evden sayısız kılık değiştirme aparatı da çıktı. Bıyıklar, peruklar, yüz maskeleri geçtiğimiz ay dünya medyasında infial yarattı.