Ruhani’den ABD’ye: Sabrımızın da bir sınırı var

Ruhani’den ABD’ye: Sabrımızın da bir sınırı var

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD’nin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşmadan kendilerinin de çekilebileceklerini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşmadan çekilebileceklerini söyleyerek, “Sabrımızın da bir sınırı var” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran Devrim Muhafızları Ordusunu terör örgütleri listesine alması kararına tepki gösteren Ruhani, baskının sürdürmesi halinde IR8 adı verilen yeni model uranyum zenginleştirmede kullanılan santrifüjleri geliştireceklerini duyurdu.

'SABRIMIZIN SINIRI VAR'

Ruhani, başkent Tahran’da Milli Nükleer Teknoloji Günü için düzenlenen törende konuştu. ABD’nin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşmadaki diğer imzacı ülkelerin de yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde anlaşmadan çekilebileceklerini belirten Ruhani, “Sabrediyoruz ancak sabrımızın da bir sınırı var. Sabrımız zaaftan değil, tedbir ve bölgenin geleceği içindir. İran bu konuda başka bir adım atabilir. Bizi zorlarsanız yüksek teknolojili IR8 santrifüjlerinin seri üretimine başlarız” dedi.