Rus askeri İran'a mı gidiyor?

Rus askeri İran'a mı gidiyor?

Rusya Liberal Demokrat Parti (LDPR) lideri Vladimir Jirinovskiy, Rus askerlerinin İran'a gönderilmesini önerdi

LDPR öncüsü Jirinovskiy, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda İran idaresine 'Libya senaryosunun' tekrarını önlemek için İran topraklarında Rus askeri üslerinin kurulmasını düşünmesini önerdi.

Rus siyasetçinin izahında, "İranlı General Süleymani neden öldürüldü? Irak ve İran’daki Şii’ler arasında arabozuculuk tohumları ekmek, ayrı olarak beynelmilel kamuoyunu gelecekte İran’a yönelik yapılacak saldırılara hazırlamak için. Çünkü bu ülkeyi parçalama tasarısı 10 senedir hazır ve meblağlı bir şekilde uygulanıyor” ifadeleri kullanıldı.

İranlı generalin öldürülmesinin ‘tüm Ortadoğu’daki gerilimi tırmandırdığını, Şii güçlerin ve genel olarak Müslüman ve Amerikan karşıtı güçlerin dayanışmasını karıştırdığını’ belirten Jirinovskiy, “Amerika Birleşik Devletleri bu şekilde, 1979’da Sovyet silahlı gücünün Afganistan’a girmesinden sonra olduğu gibi Rusya’yı Müslüman dünyası ile karşı karşıya getirmek istiyor” diye devam etti.

'İran şimdi Rusya’dan yardım isteyebilir'

Amerikalıların ‘çağdaş Rusya ve Çin’e saldırmak, Ortadoğu’daki yangının komşu bölgelere de sıçramasını sağlamak için bir hamleye daha ihtiyaç duyduğunu’ ve tüm bunların nükleer silahların kullanıldığı büyük bir savaşa yol açacağını belirten Jirinovskiy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat biz bunu önleyebiliriz. Sözgelimi İran şimdi Rusya’dan yardım isteyebilir. Biz ise bu ülkede, Hint Ummanı’nun kıyısında hızlı bir şekilde bir askeri deniz üssü, askeri hava üssü ve kara kuvvetleri üssü kurabiliriz. Ayrıca İran, kendi hava alanını savunmak için acilen çağdaş hava savunma sistemleri isteyebilir. Bunu yapmayı muvaffak olurlarsa İran hayatta kalacak, ters halde Libya’nın sonucunu paylaşacak. Bunu istemiyoruz, (İran’a) kendisini müdafaa etmek için çağdaş ve tesirli tedbirler almasını öneriyoruz.”

İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Genel Komutan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Bağdat Uluslararası Hava meydanı yolunda Amerika Birleşik Devletleri'nin füze saldırısı neticeninde öldürülmüştü.