Rus yolcu uçağında bomba ihbarı

Rus yolcu uçağında bomba ihbarı

Rus havayolu şirketi Ural Havayolları’na ait bir yolcu uçağının, pilotun uçakta bomba olduğundan şüphelenmesi nedeniyle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye acil iniş yaptığı belirtildi.

Bakü'deki Haydar Aliyev Havalimanı'ndan isminin gizli tutulmasını isteyen bir kaynak,Bahreyn'den Moskova'ya uçuş yapmakta olan Airbus A321 tipi bir yolcu uçağının havalimanına yerel saatle 14.56'da (TSİ 13.56) acil iniş yaptığını söyledi.

Kaynağın verdiği bilgiye göre, acil iniş kararı, pilotun uçakta bomba olduğundan şüphelenmesi nedeniyle alındı.

Ayrıca pilotun, yolcular ile mürettebatın uçaktan bir an önce tahliye edilmesi kararı aldığı da kaydedildi. Havalimanı personelinin tahliyeyle görevlendirildiği de eklendi.

Uçakta mürettebat da dahil olmak üzere 225 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Самолет авиакомпании «Уральские авиалинии», следовавший из Бахрейна в Москву, экстренно посадили в аэропорту Баку из-за сообщения о бомбе https://t.co/oM6U0bGuhn pic.twitter.com/pIBWFKF64t

— Лента.ру (@lentaruofficial) March 11, 2019

​Uçakta bomba bulunup bulunmadığına ilişkinse, henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Diğer taraftan bir Rus ajansı, kontrol edilmesinden sonra uçakta bomba ya da patlayıcı herhangi bir madde bulunmadığını aktardı. Ajansa göre, uçakta bomba bulunduğuna ilişkin bir not kağıdı bulduğunu söyleyen yolcu ise gözaltına alındı ve sorgulanıyor.