Rusya basını Erdoğan-Davutoğlu krizini böyle gördü

Rusya basını Erdoğan-Davutoğlu krizini böyle gördü

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden çekilecek olması ve AKP'nin kongreye gidecek olması, Türkiye ile kriz halindeki Rusya basınının da gündeminde. Gelişmelerin anlatıldığı Rus basınında Davutoğlu'nun "görevinden alınacağı" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevden çekileceği ve AK Parti'nin kongreye gideceğinin ortaya çıkması Rusya basınında da geniş yankı buldu. Rus basını Türkiye'deki politik gelişmeleri şöyle değerlendirdi:
Ria Novosti: "Türkiye Başbakanı görevinden alınabilir"
AKP yakın zamanda olağanüstüsü kongreye gidecek. Türkiye Başbakanı bu sefer aday olmayacak. Olağanüstü kongre düzenleme kararı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesinde alındı.
Eho Moskvı: "Ahmet Davutoğlu yakında koltuğunu bırakabilir"
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yaklaşık 2 saat süren görüşmesinin ardından Davutoğlu'nun görevi bırakacağı haberleri yayılmaya başladı. AKP'nin yakın zamanda olağanüstü kongre düzenleyeceği bildirildi.
İtar Tass: "AKP Mayıs sonunda kongre düzenleyecek"
AKP, Mayıs ayı sonunda yeni başkanını seçmek için olağanüstü kongre düzenleyecek. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı bildirildi.
Rossiyskaya Sluzhba Novostey: "Erdoğan, Davutoğlu'nu görevden alabilir"
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu görevden alabilir. Bunun sebebinin ilişkilerdeki kriz olabileceği belirtildi.
Vedomosti: "Türkiye Başbakanı iki hafta içerisinde görevini bırakabilir"
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan olağanüstü kongrede görevini kaybedebilir.