Rusya'da muhalif lider zehirlendi, gözler Putin'e çevrildi!

Rusya'da muhalif lider zehirlendi, gözler Putin'e çevrildi!

Rusya'nın muhalif isimlerinden, eski başkan adayı, Yolsuzlukla Mücadele Vakfı kurucusu Aleksey Navalnıy'ın bu sabah Rusya'nın Omsk şehrinde hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakımda olduğu bildirildi.

Rusya'nın muhalif isimlerinden, eski başkan adayı, Yolsuzlukla Mücadele Vakfı kurucusu Aleksey Navalnıy'ın bu sabah Rusya'nın Omsk şehrinde hastaneye kaldırıldığı ve yoğun bakımda olduğu bildirildi. TASS'a konuşan hastane başhekimi, zehirlendiği iddia edilen 44 yaşındaki Navalnıy'nın durumunun ağır olduğunu duyurdu.  

Basın sözcüsü Kira Yarmış, Twitter'dan yayınladığı mesajda, bu sabah Tomsk şehrinden Moskova'ya gelirken Navalnıy'nın uçakta fenalaştığını, Omsk'a acil iniş yapıldığını ve ambulansla hastaneye kaldırıldığını duyurdu. 

ZEHİRLENDİ İDDİASI

Yarmış, Navaynıy'nın zehirlendiğinden kuşkulandıklarını yazdı.

RBC ajansının aktardığına göre, Yarmış, bilinci kapalı olarak ambulansa alınan Navaynıy'nın uçağa binmeden önce havaalanındaki bir kafede sadece çay içtiğini, zehirlenmenin bundan kaynaklanmış olabileceği iddiasını duyurdu. Yarmış, "Çayına karıştırılan bir şeyle zehirlenmiş olabileceğini tahmin ediyoruz. Sabah içtiği tek şey oydu. Doktorlar toksinin sıcak sıvıyla hızlı etki yarattığını söyledi. Şu an Aleksey komada" dedi.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Mediazone'a da bilgi veren Kira Yarmış, uçuştan önce Navalnıy'nın herhangi bir rahatsızlık semptomu göstermediğini söyledi. 

Kira Yarmış daha sonra Ekho Moskvı radyosuna verdiği demeçte, uçakta yan yana oturdukları Navalnıy'nın kendini kötü hissettiğini, tuvalete gidip döndükten sonra bayıldığını anlattı.

Baza haber ajansı, ünlü muhalifin zehirlendiğini, hastanede hala kendine gelemediğini, doktorların henüz teşhis koyamadıklarını duyurdu. Sözcüsü, Navanıy'ın yapay solunum cihazına bağlandığını, kendilerinin talebi üzerine hastaneye polis çağrıldığını duyurdu.

Omsk'daki hastanenin başhekimi Aleksandr Murahovski, "Şu an durumu ağır" dedi.

BELGE TOPLADIĞINI DUYURMUŞTU

Bir yıl kadar önce de Navalnıy acil olarak hastaneye kaldırılmış, "allerjik zehirlenme" teşhisi konmuş, kendisi "zehirlenmiş olduğundan kuşkulandığını" söylemişti.

Navalnıy'nın Sibirya gezisinde, bu akşam Youtube kanalından canlı yayınlanacak programı için, Eylül'de yapılacak parlamento seçimleri ile ilgili iktidar partisin hakkındaki iddialara ilişkin bilgi ve belge topladığı belirtilmişti.

44 yaşındaki Navalnıy, 2018 seçimlerinde Putin'e karşı aday olmak istemiş ancak seçim kurulu, hakkında mahkumiyet kararı olduğu gerekçesiyle adaylığını reddetmişti. Yıllardır Kremlin karşıtı pek çok protestonun öncüsü olan ve defalarca gözaltına alınan Navalnıy'nın internette her Perşembe akşam canlı yayınladığı programı, gündeme getirdiği yolsuzluk iddiaları ile yankı yaratıyordu.