Rusya ordusuna savaş ilan ettiler! Bu geceyi işaret ettiler: "Şoygu, Kızıl Meydan'da asılacak"

Rusya ordusuna savaş ilan ettiler! Bu geceyi işaret ettiler: "Şoygu, Kızıl Meydan'da asılacak"

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Rus Wagner Grubu, Rusya ordusuna karşı savaş ilan ettiğini duyurdu.

Rus Wagner Grubu, Rusya ordusuna karşı savaş ilan ettiğini duyurdu.

"BİLGİ SAVAŞI AMAÇLI BİR PROVOKASYON" 

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yevgeny Prigojin adına sosyal ağlarda yayılan ve "Rusya Savunma Bakanlığı'nın Wagner kamplarına saldırdığı" iddiasıyla ilgili tüm mesajlar ve video görüntüleri gerçekle örtüşmemekte ve bilgi savaşı amaçlı bir provokasyon niteliği taşımaktadır." ifadelerine yer verildi.

ekran-goruntusu-2023-06-24-002024.png

DARBE GÖNDERMESİ

Rus paralı asker grubu Wagner Kurucusu Yevgeny Prigojin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yönetimini hedef alarak, "Bu gece, Rusya’yı zora sokan hainlere ve suçlulara dersini vereceğiz. Sergey Şoygu Kızıl Meydan'da asılacak." dedi.

ekran-goruntusu-2023-06-24-001559.png

"DİRENENLERİ İMHA EDECEĞİZ"

Prigojin asyrıca "On binlerce Rus askeri cezalandırılacak. Kimsenin direniş göstermemesini rica ediyorum.” “Direnenleri tehdit olarak değerlendirip anında imha edeceğiz. Buna yolumuza çıkan barikatlar, başımızın üzerinde görülen uçaklar da dahildir." dedi.

ekran-goruntusu-2023-06-24-001555.png

"PUTİN FARKINDA, ÖNLEMLER ALINDI"

'Darbe' söylentilerine yol açan gelişmenin ardından sonrası Moskova borsasında büyük bir düşüş yaşandı. Kremlin Sarayı, "Putin, Wagner ile ilgili durumun farkında ve gerekli tüm önlemleri aldı." açıklamasında bulundu.

ASKERE 'VUR' EMRİ VERİLDİ 

BBC'nin aktardığına göre Moskova’da Rus istihbarat servisi FSB ve diğer güvenlik servislerinin elemanları da alarma geçti. Rostov şehri ile Moskova arasında ordu, yollara barikatlar kurmaya başladı. Görevdeki askerlere “tehdit durumunda vur” yetkisi verildi.