Rusya Savunma Bakanı: Mısır'a terörle mücadelede tam destek veriyoruz

Rusya Savunma Bakanı: Mısır'a terörle mücadelede tam destek veriyoruz

Mısır'ın IŞİD'in etkin olduğu Sina Yarımadası'ndaki bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen saldırıda en az 309 kişinin öldürülmesi sonrası Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Kahire'yi ziyaret etti. Sisi ile görüşen Şoygu ''Mısır'a terörle mücadelede tam destek veriyoruz'' dedi.

Kahire'yi ziyaretinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi tarafından kabul edilen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun gündeminde askeri işbirliği vardı. ''Mısır'a terörle mücadelede tam destek veriyoruz'' diyen Şoygu, Ravda Camisi katliamının kurbanları için başsağlığı dilerken, Rusya'nın terör karşısında Mısır'ın yanında durduğunun altını çizdi.

'MISIR RUS SİLAHLARIYLA GÜÇLENECEK'

Şoygu, Mısır güvenlik güçlerinin terörle mücadele potansiyalinin geliştirilmesi için savunma sanayi alanında işbirliğinin pekiştirileceğini, Mısır silahlı kuvvetlerinin son model Rus silahlarıyla güçlendirileceğini belirtti.

SİSİ: ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRELİM

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Sisi ile Şoygu'nun, iki ülke arasındaki askeri işbirliğini geliştirme yolları, terörle mücadelede sarfedilen uluslararası çabalar ve Ortadoğu'daki son gelişmeleri ele aldığını duyurdu. Sisi de Mısır'ın Rusya ile kurduğu güçlü ilişkiden övünç duyduğunu, Ortadoğu terörün meydan okumasıyla karşı karşıyayken bilhassa askeri alanda ilişkileri geliştirmek istediğini dile getirdi.

ORTAK KOMİSYON
Mısır dışişleri ve savunma bakanlarıyla da biraraya gelen Şoygu'nun ziyareti vesilesiyle Rusya-Mısır ortak savunma sanayi işbirliği komisyonunun dördüncü toplantısı da gerçekleştirildi.

MİG-29'LAR GELMİŞTİ

Sisi döneminde Rusya ile büyük çaplı silah anlaşmaları yapan Mısır, örneğin 2015'te imzalanan anlaşma uyarınca Nisan 2017'de iki motorlu savaş uçağı MiG-29 Fulcrum'un ilk sevkiyatlarını aldı