Rusya-Ukrayna savaşında son durum!  Çocuk ve siviller öldü!

Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Çocuk ve siviller öldü!

28 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşında son durum...

28 Şubat 2022 tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşında son durum...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin doğduğu yer olan Kryvyi Rih kentine Rusya tarafından füze saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 9 katlı bir apartman füzelerin hedefi oldu. Saldırıda 1’i çocuk 6 kişi yaşamını yitirdi, 75 kişi de yaralandı.

Kryvyi Rih Belediye Başkanı Oleksandr Vilkul, ölenlerin arasında 10 yaşında bir kız çocuğu ve 45 yaşındaki annesinin de olduğunu söyledi.

Kryvyi Rih Valisi Serhiy Lysak da yaptığı açıklamada, saldırının ardından şehirde 1 günlük yas ilan edildiğini, 150 kişinin kendi çabalarıyla binadan çıktığını ve 30 kişinin de arama kurtarma ekiplerince kurtarıldığını bildirdi.

Zelenskiy ise yaptığı açıklamada, saldırıda bir konut ve üniversite binasının zarar gördüğünü belirterek, "Bu terör bizi korkutamayacak, yıldıramayacak. Biz çalışıyoruz ve insanlarımızı kurtarıyoruz" dedi.

Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ihnat, Rusya’nın saldırıyı balistik füzelerle yaptığını açıkladı.

"SALDIRGAN GERÇEK BİR GÜÇ GÖRMEZSE ULUSLARARASI HUKUK ASLA İŞLEMEZ"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, “Saldırgan gerçek bir güç görmezse uluslararası hukuk asla işlemez. Güç, Ukrayna semalarını Füze savunma ve hava savunma sistemleriyle kapatmakla başlar” dedi.