Rusya'dan flaş 'kürtler' çıkışı!

Rusya'dan flaş 'kürtler' çıkışı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus yetkililerin, Viyana’da yapılacak olan Suriye Destek Grubu çalışma toplantısında Kürtler'in Cenevre müzakerelerine katılımı için baskı yapacağı belirtildi.

Rusya el-Youm’un haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, Cenevre müzakerelerinin bir sonraki turunun Suriye Destek Grubu’nun Viyana toplantısından sonra belirleneceğini açıkladı.

Habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus yetkililerin, Viyana’da yapılacak olan Suriye Destek Grubu çalışma toplantısında Kürtler’in Cenevre müzakerelerine katılımı için baskı yapacağı belirtildi.

Açıklamada, “Kürtler, Suriye’de önemli bir siyasi ve askeri güçtür, onların müzakerelere katılımı olmaksızın Suriye’nin geleceğinden söz edilemez” denildi. Öte yandan açıklamada, Suriye ile ilgili son anlaşmalara ulaşılabilmesi için Amerika ile Rusya arasında altı ay süren görüşmelerin yapıldığına dikkat çekildi; ancak mevcut şartlarda Rusya ve ABD’nin Suriye’de ortak operasyonlar yapmasının gündemde olmadığı ifade edildi