Rusya’dan Türkmenistan'a  işbirliği teklifi

Rusya’dan Türkmenistan'a işbirliği teklifi

4 Şubat'ta Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı çeşitli konuları görüşmek üzere Türkmenistan’a çalışma ziyaretinde bulundu.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığında 4 Şubat tarihinde Dışişleri Bakan yardımcıları düzeyinde bulunan güvenlik konularında Türkmen-Rus istişareleri yapıldı. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Syromolotov, beraberinde  bir Rus heyeti ile bu toplantıya katılmak üzere Aşkabat'a geldi. 

Toplantıda, birçok  güvenlik meselesinin tartışılması ve terörist tehditlerle mücadele için önleyici eylemlerin uygulanması hakkında görüş alışverişi yapıldı. 

Taraflar, bölgedeki güvenlik ve istikrar üzerine ortak hareket noktalarını tartıştılar ve bilgi verisi alışverişinde işbirliğini güçlendirmek için önerilerde bulundular. 

Ayrıca katılımcılar, uluslararası bilgi güvenliğini sağlamanın öneminden bahsetti ve  terörist ve aşırılık yanlısı ideolojilerin internette yayılmasının engellenmesi için çalışmalar yapılmasının gereğini  vurguladılar.  

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, tarafların dünya çapında barış ve istikrar adına işbirliği konusunda anlaştıkları vurgulandı.

YURT HABER