Rusya’yla ABD yeni bir Soğuk Savaş içinde mi?

Rusya’yla ABD yeni bir Soğuk Savaş içinde mi?

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kendisine yöneltilen 'Rusya’yla ABD yeni bir Soğuk Savaş içinde mi?’ sorusuna, 'Hep en iyisini umarız fakat kendimizi en kötüsüne hazırlarız' yanıtını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden'in, Rusya Devlet Başkanı Putin'e 'katil' demesi sonrası iki ülke arasındaki gerilim devam ediyor. Son olarak Kremlin Sözcüsü Peskov, kendisine yöneltilen 'Rusya’yla ABD yeni bir Soğuk Savaş içinde mi?’ sorusuna yanıt verdi.


 
''Hep en iyisini umarız fakat kendimizi en kötüsüne hazırlarız” diyerek soruya cevap veren Peskov, “Rusya’yı anlatmam gerekirse, Devlet Başkanı (Putin) her şeye karşın iki ülke arasındaki ilişkileri sürdürme arzusunu açıkça belirtti. Zira bu, sadece iki ülkenin değil tüm dünyanın çıkarlarına uygun olacaktır. Fakat tabii ki Bay Biden’ın sözlerini duymazdan gelemezdik'' dedi.

''YANIT BEKLİYORUZ''
Kremlin Sözcüsü Rusya lideri Putin’in Biden ile video-konferans gibi çevrimiçi yöntemlerle görüşme teklifinin hala geçerli olduğu, söz konusu görüşme üstünde diplomatik kanallar aracılığıyla çalışıldığını da  belirtti.

Ayrıca Peskov, söz konusu görüşmenin 22 Mart’ta gerçekleşme ihtimali olduğunu da ekledi. Öte yandan Kremlin Sözcüsü, görüşme teklifine karşı tarafın olumsuz yanıt vermesi ihtimali sorunca, “Görüşme girişimlerimizin sonsuza dek devam etmesi beklemez” dedi ve şu an için ABD tarafından bir yanıt beklediklerini belirtti.