Savaş Moskova'ya taşındı! İHA, kamikaze yaptı

Rusya'nın Başkenti Moskova drone saldırısı ile sarsıldı. Moskova'da bir gökdelen bir İHA'nın intihar dalışıyla hasar görürken, o anlar kameralara da yansıdı.

Rusya'nın başkenti Moskova dün gece eş zamanlı kamikaze dronelar tarafından saldırıya uğradı.

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: "UKRAYNA'YA AİT 3 DRONE DÜŞÜRÜLDÜ"

Rusya Savunma Bakanlığı, pazar sabahı erken saatlerde başkent Moskova'da Ukrayna'ya ait 3 drone'un düşürüldüğünü açıkladı. Saldırı sebebiyle kısa süreliğine şehirdeki uluslararası havalimanı kapatıldı. 

Bakanlık ayrıca olanları "bir terör saldırısı" diye niteledi.

ekran-goruntusu-2023-07-30-101322.jpg

Drone'lardan biri şehir dışında vurularak düşürülürken diğer ikisinin "elektronik harp" tarafından bastırıldığı ve bir ofis binasına çarptıkları belirtildi. Rusya devlet haber ajansı TASS'ın acil durum yetkililerinden aktardığına olayda bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Moskova ve çevresi Ukrayna sınırından 500 kilometreden fazla uzakta olmasına rağmen bu sene çeşitli drone saldırılarıyla hedef alındı. 

ekran-goruntusu-2023-07-30-101937.jpg

KIEV SESSİZ

Kiev henüz saldırıyı üstlenmese de, Ukrayna genel olarak Rus topraklarındaki saldırılarla ilgili direkt olarak yorum yapmaktan kaçınıyor. 

TASS'ın aktardığına göre saldırının ardından Vnukovo Havalimanı geçici olarak hem geliş hem gidişlere kapatıldı ve uçaklar faklı havalimanlarına yönlendirildi. 

ekran-goruntusu-2023-07-30-101949.jpg

Cuma günü Rusya, Rostov bölgesi üzerinde iki Ukrayna füzesi düşürdüğünü ve enkazın 16 kişiyi yaraladığını söylemişti.  

Ukrayna, Rusya'ya karşı başlattığı karşı saldırı ile işgal altındaki topraklarını geri kazanmaya çalışıyor.